3/14/2015

Koska musiikkivideot ja Moviemaker

Vain hullut käyttävät videoiden editoimiseen Windows Liven elokuvatyökalua. Itse koen kuuluvani juurikin siihen porukkaan, joka ehdoin tahdoin päättää käyttää kokonaisen perjantai-illan mielenterveytensä tuhoamiseen tuon kyseisen ohjelman kanssa. Muistan kyllä lopettaneeni musiikkivideoiden teon (paria poikkeusta lukuunottamatta) jo muutamaa vuotta aiemmin, mutten tarkkaa syytä siihen. Ja hyvin pikaisestihan sekin muistui mieleen - pätkivä, vähän väliä jumiin menevä ohjelma, jolla ei luultavasti ole edes mahdollista saada mitään nättiä aikaan, kuka sellaista oikeasti jaksaa?

Useamman tunnin taistelun, monien kirousten ja solvausten sekä äänenkorotuksen jälkeen näen vihdoin saaneeni edes jotakin aikaiseksi videorintamalla pitkästä aikaa. Tyytyväinen en tosin voi sanoa olevani; pitäisi ensin löytää jostakin kunnon ilmaisohjelma, uusi ja nopea tietokone sekä mielettömän hieno videoklippivalikoima koneen muistiin. Minultahan ei siis löydy näistä mitään, joten pahoittelut jo etukäteen laadusta, leikkauksesta sekä muistakin ongelmista. 


Jos video ei näy, tästä pääsee näkemään sen suoraan Youtuben kautta.

Ideoita löytyisi ehkä enemmänkin, mutta seuraavan kerran kun edes harkitsen elokuvatyökalun avaamista, tulkaa lyömään ja niin kovaa etten halua kokeilla heti uudestaan. Ei todellakaan ole vaivan arvoista käyttää aikaa yli kolmea tuntia parin minuutin videopätkän takia. Etenkään, jos puolet siitä kuluu teknisten ongelmien selvittelyyn...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti